2016. május 5., csütörtök

A Vad a hús és a többi ...

Nem olyan ördögtől való egy finom és ízletes vadételt elkészíteni. Persze nem árt a felkészülés mivel sok esetben, pár napos előpácolást igényel a hús.
Viszont finom és egészséges ételt tehetünk az asztalra. Az alábbi recept egy kezdők által is könnyen kivitelezhető étel. Garantáltan sikert arathat a család de az ismerősök között is.
Hajrá és legyenek bátrak valami újat kipróbálni.
Persze előtte térjenek be hozzánk a vadhús beszerezzék, akár megrendelésként akár helyben, de minden kérésnek igyekszünk eleget tenni.

Hozzávalók:

  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 2 dl vörösbor
  • 1 babérlevél
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 25 dkg vegyes zöldség
  • só, bors
  • olaj
  • 80 dkg őzcomb
  • 30 dkg narancs
  • 30 dkg gomba
  • 1 hagyma
  • 2 dl paradicsomszósz
Elkészítés:

Tűzdeljük meg az őzcomb darabokat szalonnacsíkokkal, majd süssük elő olajon!

Pirítsuk meg a maradék olajban a zöldségeket és a gombászárakat! Fűszerezzük, majd szórjuk meg az egy narancs lereszelt héjával, tegyük rá a paradicsommártást, a felkockázott narancsokat és a bort! Reszeljük rá a fokhagymát, öntsük bele az elősütött őzszeleteket, ezután öntsük rá a ragut!

70 percig sütjük lefedett tálban.

A gombafejeket a ragu mellé tesszük, és további 20 percig sütjük.