Nem olyan ördögtől való egy finom és ízletes vadételt elkészíteni. Persze nem árt a felkészülés mivel sok esetben, pár napos előpácolást igényel a hús.
Viszont finom és egészséges ételt tehetünk az asztalra. Az alábbi recept egy kezdők által is könnyen kivitelezhető étel. Garantáltan sikert arathat a család de az ismerősök között is.
Hajrá és legyenek bátrak valami újat kipróbálni.
Persze előtte térjenek be hozzánk a vadhús beszerezzék, akár megrendelésként akár helyben, de minden kérésnek igyekszünk eleget tenni.
Hozzávalók:
- 15 dkg füstölt szalonna
- 2 dl vörösbor
- 1 babérlevél
- 2 gerezd fokhagyma
- 25 dkg vegyes zöldség
- só, bors
- olaj
- 80 dkg őzcomb
- 30 dkg narancs
- 30 dkg gomba
- 1 hagyma
- 2 dl paradicsomszósz
Elkészítés:
Tűzdeljük meg az őzcomb darabokat szalonnacsíkokkal, majd süssük elő olajon!
Pirítsuk meg a maradék olajban a zöldségeket és a gombászárakat! Fűszerezzük, majd szórjuk meg az egy narancs lereszelt héjával, tegyük rá a paradicsommártást, a felkockázott narancsokat és a bort! Reszeljük rá a fokhagymát, öntsük bele az elősütött őzszeleteket, ezután öntsük rá a ragut!
70 percig sütjük lefedett tálban.
A gombafejeket a ragu mellé tesszük, és további 20 percig sütjük.