2016. április 28., csütörtök

Tojás vásár ...

Érdemes betérni hozzánk, mert most a "L" tojás ára letörött
És ha igyekeznek akkor jut, mert már nem sok dobozzal van a finom sárga tojásból. Még a végén nem marad...
Egy gyors recept hétvégi finomságnak 

Krémsajtos tejfeles tojáskrém:
  • Hozzávalók:
  • 8 tojás
  • 10 dkg krémsajt
  • 1 mokkáskanál édes nemes pirospaprika
  • 1 dl tejföl
  • fél piros húsú paprika
  • 8 szardella (konzerv)
  • bors
    Elkészítés:
    A tojásokat keményre főzzük, hideg vízzel leöblítjük, majd teljesen kihűtjük, meghámozzuk, kettévágjuk, sárgájukat óvatosan kiemeljük. A tojássárgákat 2 részre osztjuk, az egyik felét kikeverjük a krémsajttal és a pirospaprikával, borssal ízesítjük. A másik adagot összedolgozzuk a tejföllel, sóval, borssal ízesítjük. A kétféle masszát visszatöltjük a tojásfehérjékbe. Szépen mutat, ha csillagcsőrös habzsákba szedjük, és ebből nyomjuk ki. A díszítéshez a paprikát megmossuk, csíkokra vágjuk. A szardellát lecsepegtetjük. Felváltva díszítjük velük a tojásokat. A tojássárgákat ízesíthetjük sűrített paradicsommal, apróra vágott zöld fűszerekkel, ledarált lazaccal, sonkával is.